Welkom!
Deze pagina hoort bij:
boek 1 (versie 2.0)
geheel bijgewerkt
in februari 2010.
Lees de inleiding van dit boek.

Lees een recensie op de site www.procesverbeteren.nl

 
Bestellen
Dit boek is niet in de winkel te koop. Het is te bestellen in de webwinkel www.lulu.com of voor grotere aantallen via mijn bedrijf: TransacSys Consult

Di
t boek is ook als pdf te koop (goedkoper en milieuvriendelijker), die uitstekend leesbaar is in e-book readers als die van  Amazon (Kindle) en Sony.
 
 
 
Waarom geschreven?
Dit boek heb ik geschreven voor mensen die zich – net als ik – wel eens afvragen of we wel genoeg weten van de ontwikkelingen om ons heen en of we daar wel alert genoeg op reageren.

 

Bijzondere bedrijven
Als onderzoeker ben ik altijd op zoek naar bedrijven die iets bijzonders doen. Iets tegendraads soms. En ik vraag mij dan af wat ze dan precies doen en vooral hoe ze denken. Vaak blijkt dan dat die succesvolle bedrijven de lat voor zichzelf erg hoog hebben gelegd, omdat ze weten dat ze het anders niet zouden halen. Ze hebben er alles aan gedaan om tot succes te komen en hebben daar een hele worstelpartij voor over gehad. Daar valt van te leren.

 

Professioneel gebruik
ABN AMRO Sector Advisory heeft het gedachtegoed uit dit boek omgezet in een analyse- instrument voor sectorstudies.
De sectorbankiers hebben de drie begrippen Licht, Vlug en Precies geoperationaliseerd en toegepast op verschillende bedrijven binnen dezelfde sector.

 

De lat hoger leggen?
Bedrijven kunnen dat doen door lichter, vlugger en preciezer te worden.

 

Lichter worden  
Lichter worden doe je door je te concentreren op je kerncompeten-tie en die op wereldniveau te brengen en andere  bedrijfsonderdelen te verkopen of uit te besteden aan partijen die daarin wereldklasse hebben bereikt. De RoA neemt erdoor toe. De beloning is ernaar: lichte bedrijven kunnen goed meekomen in de internationale concurrentie.
 
Vlugger worden
Ook zijn veel bedrijven bezig vlugger te worden. Ze willen beter worden in het beantwoorden van toenemende turbulentie in hun omgeving. Vlugge bedrijven werken niet alleen snel, zij zijn ook in staat om vlug van netwerk te wisselen, waardoor zij zich snel kunnen aanpassen en de concurrentie te vlug af kunnen zijn.
 
Preciezer worden
Ten slotte zie ik veel bedrijven bezig om preciezer te worden. Preciezer in termen van tijd, plaats, volume en hoedanigheid. Steeds meer bedrijven zijn bezig met projecten voor continue verbetering, met Business Process Management en SixSigma ook met maatregelen die bijvoorbeeld de hoeveelheid gebruikte energie en grondstoffen moeten beperken.
 
Voor updates